Hlavní obsah

Romney gentlemansky popřál Obamovi. Modleme se za něj, vyzval Američany

Boston

Republikánský kandidát na prezidenta USA Mitt Romney poblahopřál svému demokratickému konkurentovi Baracku Obamovi k uhájení Bílého domu v úterních prezidentských volbách. V projevu ke svým příznivcům v Bostonu gentlemansky popřál Obamovi úspěch v jeho druhém funkčním období a vyzval Američany, aby se za staronového prezidenta modlili.

Poražený Romney pogratuloval Obamovi k vítězstvíVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Děkuji, přátelé. Právě jsem telefonoval s prezidentem Obamou, abych mu poblahopřál k vítězství. Přeji mu všechno dobré. Prožíváme náročné časy a já mu přeji úspěch ve vedení našeho národa,“ prohlásil Romney. Dodal, že USA se nacházejí v kritickém bodě, který si vyžaduje spolupráci, z níž mají mít prospěch lidé. Vyzval, aby se Američané za prezidenta Obamu modlili, a apeloval na dodržování hodnot, jako je čest, soucit, integrita a rodinné hodnoty.

Romney zmínil, že kandidoval, aby vedl zemi jiným směrem. USA by se ale podle něj měly vyhnout stranickým půtkám. "Naši politici by měli spolupracovat i přes své stranické rozdíly," zdůraznil.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Mitt Romney

Romney poděkoval své rodině, spolupracovníkům i viceprezidentskému kandidátovi Paulu Ryanovi. Ten se nicméně vrací do Washingtonu, protože byl znovuzvolen do Sněmovny reprezentantů ve státě Wisconsin. O manželce Ann Romney prohlásil: „Byla by úžasnou první dámou.“

Také Barack Obama ve svém vítězném projevu svému soupeři pogratuloval, když ocenil jeho úspěšnou kampaň. Chce se s Romneym setkat a jednat s ním o tom, jak by společně mohli pomoci USA. Obama také vyjádřil přesvědčení, že to nejlepší pro Spojené státy teprve přijde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám