Hlavní obsah

První průzkum voličů: Romney je lepší na ekonomiku, ale Obama je jim bližší

Novinky, rei
Washington
Aktualizováno

Těsný souboj dvou hlavních uchazečů o post amerického prezidenta Baracka Obamy a Mitta Romneyho potvrdil první průzkum mezi voliči bezprostředně před uzavřením volebních místností na východním pobřeží. Většina lidí podle stanice CNN označila za hlavní téma ekonomiku. Tu by podle nich lépe zvládl republikán Romney, demokrat Obama má ale k lidem blíž.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Republikán Mitt Romney

Článek

Ekonomika je hlavním tématem pro 60 procent voličů, uvedla televize. Pro 15 procent Američanů je to státní deficit a pro 17 procent zdravotnictví.

Nadpoloviční většina volících se sice domnívá, že Barack Obama k nim má blíže, ale Romney by lépe zvládl pro ně klíčovou ekonomiku. V tomto ohledu Romneymu víc věří 51 procent lidí, Obamovi jen 47 procent.

Hlasoval rekodní počet Hispánců

Většinu hlasujících (73 procent) tvořili podle CNN stejně jako před čtyřmi lety bílí Američané. Narostl však počet hlasujících Hispánců, což by mohlo pomoci Obamovi. Hispánců poprvé hlasovalo deset procent. Také černochů přišlo volit velké množství - stejně jako před čtyřmi kolem rekordních 13 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám