Hlavní obsah

K pobřeží USA se řítí další bouře, části New Yorku čeká opět evakuace

New York

K východnímu pobřeží USA se nedlouho po hurikánu Sandy, který si vyžádal přes 110 obětí, blíží další bouře. Od středy má do oblasti, která se teprve vzpamatovává z nedávné přírodní katastrofy, přinést silný vítr a déšť. Z některých oblastí, včetně částí New Yorku, se proto budou muset lidé evakuovat.

Foto: Keith Bedford, Reuters

Vrtulník prolétá nad New Yorkem bez proudu.

Článek

Starosta New Yorku Michael Bloomberg v úterý v očekávání nové bouře podle agentury Reuters oznámil, že občany některých nízko položených čtvrtí vyzve ke krátkodobé evakuaci. Uvedl také, že od středečního poledne do poledne ve čtvrtek zůstanou uzavřeny všechny parky a pláže v New Yorku.

Evakuovat se podle agentury DPA musí také obyvatelé nízko položených částí města Brick Township ve státě New Jersey. Čas na to mají do dnešního večera. Zatím není jasné, kolika z asi 75 000 obyvatel města se to týká.

I když nová bouře bude podle meteorologů výrazně menší a slabší než hurikán Sandy, úřady ji neberou na lehkou váhu; zejména proto, že statisíce lidí v oblastech zasažených Sandy se stále musejí obejít bez elektřiny a tekoucí vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám