Hlavní obsah

Požár v Coloradu je nejhorší v historii, byl vyhlášen stav katastrofy

– Colorado Springs • Aktualizováno
Novinky,

Požár u města Colorado Springs si vyžádal podle sdělení agentury Reuters nejméně jednu oběť. Zničil 346 domů. Úřady uvedly, že je nejničivější v dějinách státu. Americký prezident Barack Obama ve státě Colorado vyhlásil stav katastrofy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Coloradu vyhlásili stav katastrofy kvůli ničivým požárůmVideo: Reuters

 
Článek

Že bylo zničeno 346 domů, uvedl ve čtvrtek odpoledne starosta Colorado Springs Steve Bach. Je to nejvíc v historii jakéhokoli požáru v Coloradu, a proto byl označen za nejničivější. Domy sežehl až do základů a zbyl z nich jen šedivý popel.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Vyhořelé domy v Colorado Springs

O několik hodin později oznámil místní policejní šéf Peter Carey, že v troskách jednoho domu bylo nalezeno mrtvé tělo. Dva lidé jsou v souvislosti s požárem pohřešováni, není ale jasné, zda tělo patří jednomu z nich.

Foto: ČTK/AP

Požár porostu zasáhl dům u Colorada.

Jde už o letošní pátou oběť lesních požárů v Coloradu. Celkem jich tam nyní zuří sedm, sežehnuto bylo 650 kilometrů čtverečních. U požárů v Coloradu zasahuje polovina všech amerických hasičů. Požár v kaňonu Waldo, který je nyní pod kontrolou jen z 15 procent svého rozsahu, je nejničivější, i když ne největší. [celá zpráva]

Foto: Rick Wilking, Reuters

Vyhořelé domy v Colorado Springs

Prozatím stály záchranné a hasičské zásahy 3,2 miliónu dolarů.

Požár, který propukl v sobotu v lese v kaňonu Waldo, se extrémně rychle šířil a nedařilo se ho zvládnout. V úterý se dostal na severozápad města a ohrožoval také ubytovací kapacity nedaleké základny amerického letectva, která ve městě provádí výcvik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám