Hlavní obsah

Muž v kavárně v Seattlu zastřelil pět lidí, pak spáchal sebevraždu

– Seattle • Aktualizováno

Pět lidí zabil útočník v Seattlu na severozápadním pobřeží USA. Muž nejprve v populární hudební kavárně zastřelil čtyři lidi. Pak z místa činu utekl, přičemž na parkovišti zastřelil ještě jednu ženu. Později zbraň obrátil proti sobě a zabil se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník v Seattlu zastřelil pět lidí, pak spáchal sebevražduVideo: Reuters

 
Článek

Dva muži po střelbě v kavárně zemřeli na místě. Tři zranění byli převezeni do nemocnice ve čtvrti Harborview, kde zranění podlehla jedna žena a později jeden ze dvou mužů. Druhý muž je v kritickém stavu, sdělila mluvčí Harborview Medical Center Susan Greggová.

Do stejné nemocnice byl později dovezen i pachatel, který se střelil do hlavy, když ho dostihla policie. Také on pak v noci na své zranění zemřel, citovala mluvčí agentura AP.

Nemocnice totožnost obětí a pachatele zatím odmítla uvést. Podle místní televizní stanice KIRO7 byli mezi oběťmi zřejmě hudebníci. Čtvrť Ravenna, kde se krveprolití v kavárně odehrálo, je známa jako centrum živé hudby a místo setkávání umělců.

Úřady zatím žádné vysvětlení pachatelových pohnutek nenabídly. Starosta Seattlu Mike McGinn na tiskové konferenci prohlásil, že střelba městem otřásla, a vyzval "k ukončení násilí s použitím zbraní, které Seattle nyní zažívá". Od počátku roku počet zabití ve městě dosáhl 21, což je téměř tolik, jako za celý loňský rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám