Hlavní obsah

Whitney Houstonová se utopila ve vaně po předávkování léky

Los Angeles

Oficiální příčina smrti legendární americké zpěvačky Whitney Houstonové, která zemřela v sobotu v hotelu v Beverly Hills ve věku 48 let, ještě nebyla určena, média už ale přišla s tvrzením, že někdejší hvězda se utopila ve vaně poté, co se předávkovala léky zkombinovanými s alkoholem. V neděli o tom informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houstonová

Článek

Smrt ve vaně v pondělí potvrdil úřad losangeleského koronera. Na další závěry je podle vyjádření ještě "příliš brzy".

Podle svědků, na které se server odvolává, našel bodyguard Houstonovou utopenou ve vaně, zatímco její luxusní hotelový apartmán byl poházen lahvičkami od všelijakých léků na předpis. Zdravotníci vyjmenovali přípravky proti úzkosti Lorazepam, Valium a Xanax (v Česku známé jako Diazepam a Neurol) a prášky na spaní. Zpěvačka údajně proflámovala dvě předchozí noci a kombinace léků se zbytkovým alkoholem způsobila, že ve vaně usnula.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tělo Whitney Houstonové bylo odvezeno z hotelu Beverly HiltonVideo: Reuters

Na její smrti pravděpodobně neměl podíl kokain, na němž byla léta závislá. Policie po příjezdu na místo prohledala pokoj, není ale jasné, zda našla nějaké drogy. Tělo bylo převezeno do márnice, kde bude v zatím neupřesněném termínu provedena pitva. Policie oznámila, že při prvním ohledání nezjistila žádné známky násilí.

Rozrušenou dceru ke zpěvačce nepustili

Svědci také vypověděli, že na místo nálezu se snažila dostat zpěvaččina dcera Bobbi Kristina. Policie ji však do pokoje nevpustila ani poté, co devatenáctiletá, silně rozrušená dívka spustila “neutišitelný povyk”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Whitney Houstonová a její proměny za posledních dvacet letVideo: Reuters

Popová hvězda zemřela v předvečer každoročního předávání amerických hudebních cen Grammy, kde měla vystoupit. V minulosti přitom získala šest těchto prestižních ocenění. Fanoušci Houstonové truchlí a mnozí obviňují exmanžela Bobbyho Browna z toho, že jejich idolu zničil život. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo koronera odváží ostatky zpěvačky Whitney Houstonové

Hudební ikony, které zemřely za tragických okolností
Kurt COBAIN (20. února 1967 - 5. dubna 1994) - Zpěvák a kytarista kultovní skupiny Nirvana byl jednou z vůdčích osobností alternativního rockového stylu grunge. Cobain časem marně hledal lék na deprese, smutek i pochybnosti. Zastřelil se brokovnicí do hlavy.
Jimi HENDRIX (21. listopadu 1942 - 18. září 1970) - Americký hudebník označovaný pro své novátorství za nejlepšího kytaristu všech dob. Podle lékařské zprávy se udusil zvratky ve spánku po požití velkého množství alkoholu a prášků na spaní.
Michael JACKSON (29. srpna 1958 - 25. června 2009) - Americký zpěvák a tanečník, který si v 80. letech vysloužil pověst "krále popu", zemřel na předávkování anestetikem propofol. Jeho lékař byl loni odsouzen ke čtyřem letům za neúmyslné zabití.
Brian JONES (28. února 1942 - 3. července 1969) - Byl jedním ze zakládajících členů skupiny Rolling Stones. Nedlouho poté, co kapelu opustil, byl nalezen na dně bazénu svého domu. Podle oficiální verze se utopil, když byl pod vlivem alkoholu a drog.
Janis JOPLINOVÁ (19. ledna 1943 - 4. října 1970) - Americká zpěvačka, která se svým chraplavým hlasem, divokým projevem, záplavou dlouhých vlasů a rockerským stylem života stala ikonou hnutí hippies. Zemřela na předávkování heroinem.
Jim MORRISON (8. prosince 1943 - 3. července 1971) - Rockový bouřlivák, zakladatel, zpěvák a lídr americké skupiny The Doors byl znám vstřícným vztahem k alkoholu a drogám. Byl nalezen mrtvý ve vaně, podle oficiální zprávy zemřel na infarkt.
Elvis PRESLEY (8. ledna 1935 - 16. srpna 1977) - Bílý Jižan s černošským hlasem označovaný za "krále rokenrolu" zemřel podle oficiální zprávy na selhání srdce způsobené silnou nadváhou a nestřídmou konzumací stimulujících prostředků.
Amy WINEHOUSEOVÁ (14. září 1983 - 23. července 2011) - Britská jazzová, soulová a rythm'n'bluesová zpěvačka byla považována ve své době za nejtalentovanější. Kariéru jí zničila závislost na drogách; zemřela poté, co vypila velké množství alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám