Hlavní obsah

Peru postihlo zemětřesení, 60 lidí se zranilo

Lima
Aktualizováno

Zemětřesení o síle 6,3 stupně zasáhlo v pondělí brzo ráno pobřežní region Peru, uvedla americká geologická služba USGS. Zemětřesení si vyžádalo na 60 zraněných.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Počet zraněných v nemocnicích a zdravotnických zařízeních (v regionu Ica) dosáhl 60," řekl v médiích představitel místní správy Alonso Navarro, kterého citovala agentura AFP. Lékař v nemocnici v Ice prohlásil, že většinou jde o zlomeniny, zhmožděniny nebo řezné rány, a nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

Epicentrum zemětřesení leželo asi 15 kilometrů jihovýchodně od města Ica v pobřežní oblasti. Otřesy vycházely z hloubky 39,2 kilometru a nastaly v 00:11 místního času (06:11 SEČ). Hotely v oblasti podle zpravodajského serveru CNN oznámily krátké výpadky proudu.

Loni v říjnu ve stejné oblasti zemětřesení o síle 6,9 stupně srovnalo se zemí desítky domů a nejméně 103 lidí při něm utrpělo zranění. Ve městě Ica byla tehdy poničena také katedrála z 18. století.

V roce 2007 udeřilo na jihozápadě země zemětřesení o síle osmi stupňů. Vyžádalo si více než 500 mrtvých a tisíc zraněných. Město Ica tehdy podle CNN patřilo k nejpoškozenějším. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám