Hlavní obsah

Univerzitu ve Virginii vyděsila střelba, dva mrtví

Blacksburg
Aktualizováno

Na parkovišti u technické univerzity v Blacksburgu ve Virginii se ve čtvrtek střílelo. Podle agentury AP si střelba vyžádala dva mrtvé. Zprávy, že se střelec vzdal, se nepotvrdily, stále se po něm pátrá.

Foto: Katherine Davison , Reuters

Policista zasahující na univerzitě ve Virgínii

Článek

Podle Sky News zahynul policista, který byl původně uváděn jako postřelený. "Dnes krátce po poledni policista pracující pro virginskou techniku zastavil v areálu školy auto během rutinní kontroly u parkoviště Coliseu. Během kontroly byl policista zastřelen. U střelby byli svědci," uvedla škola na svých stránkách. U parkoviště byla nalezena další oběť.

Současně bylo uvedeno, že se střelec vzdal a byl zatčen, to se ale nepotvrdilo. Na místě je nyní tým SWAT, který se pokouší vraha dopadnout.

Ze střelby je podezřelý běloch s batohem v šedých kalhotách, uvedl list USA Today. Podle BBC střelba začala poté, co bylo auto jeho zastaveno při silniční kontrole. Policisté a útočník po sobě pálili.

Studentům bylo přikázáno neopouštět areál školy.

Čtvrteční střelba vzbudila v USA velký rozruch. Na této škole zabil 16. dubna 2007 student korejského původu Seung-Hui-Cho 32 lidí. Pak obrátil zbraň proti sobě. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám