Hlavní obsah

Vojáci OSN na Haiti bili a zneužili chlapce

Port-au-Prince

OSN vyšetřuje útok nejméně pěti uruguayských vojáků, kteří působí na Haiti v rámci mise. Pětice měla zaútočit na osmnáctiletého místního chlapce, bít ho a sexuálně napadnout.

Foto: Profimedia.cz

Uruguayští vojáci mají na Haiti pomáhat udržet bezpečnost. Ilustrační foto

Článek

Úřady se o útoku dozvěděly z nahrávky na mobilní telefon, kterou pořídili sami vojáci. Není jasné, z jaké doby nahrávka pochází, podle některých informací byla pořízena v červenci.

Minutový záznam ukazuje chlapce s částečně staženými kalhotami, kterého skupina vojáků donutí si lehnout. Předtím ho jeden z nich uhodí. Chlapec podle CNN křičí, vojáci se ale jen smějí.

Vojáci chlapci drží ruce za zády, aby se nemohl bránit, a jeden z nich se k němu blíží zezadu nahý. Žádný sexuální akt video neobsahuje. V závěru je vidět, jak vojáci mladého muže pustí.

Záznam se dostal na veřejnost poté, co jej v mobilním telefonu svého kolegy objevil jiný voják, který si od něj stahoval hudbu.

Uruguayské ministerstvo obrany incident potvrdilo a pětici vojáků z Haiti stáhlo. Země má na ostrově 1200 vojáků, kteří pomáhají odstraňovat následky zemětřesení z ledna 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám