Hlavní obsah

Americký kongresman čelí sexuálním obviněním

Americký demokratický kongresman David Wu čelí výzvám, aby odstoupil poté, co ho nezletilá dívka údajně obvinila z blíže neurčeného sexuálního deliktu. Wu o tom v neděli telefonicky hovořil se šéfkou demokratů ve Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiovou, ale na veřejnost se nic z jejich rozmluvy nedostalo.

Článek

Podle agentury AP aféra přišla zhruba jen šest týdnů poté, co kvůli sexuálnímu deliktu musel rezignovat jiný demokratický kongresman.

Anthony Weiner se kvůli sexuálnímu skandálu zřekl parlamentního křesla 16. června. Šestačtyřicetiletý politik, který několika ženám posílal své intimní fotografie, tak ustoupil vzrůstajícímu tlaku jak vládních demokratických, tak republikánských zákonodárců. Demokraté se prý nyní obávají, že by se skandál mohl opakovat.

Šestapadesátiletý Wu prohlásil, že nebere obvinění na lehkou váhu, ale že nechce žádnou publicitou mladou ženu stresovat. Není jasné, jaké konkrétní obvinění dívka proti Wuovi vznesla, ale tisk píše o "nechtěné sexuální schůzce", jež se měla uskutečnit loni v listopadu po vítězství Wua ve volbách.

Není to poprvé, co má Wu nepříjemné problémy. Již loni čelil obvinění z podivného a výstředního chování. V lednu jeho tým opustilo sedm lidí z jeho předvolební kampaně poté, co si stěžovali, že Wu jim mimo jiné posílal své fotografie v kostýmu z tygří kůže a na veřejnosti si neodpustil časté výbuchy zuřivosti. [celá zpráva]

V roce 2004 Wu doznal, že kdysi dávno na střední škole měl velký malér, když chtěl násilím přinutit k sexu svou tehdejší přítelkyni.

Wu, který pochází z Tchajwanu, slouží v Kongresu už sedmé volební období.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám