Hlavní obsah

Ve věku 114 let zemřel nejstarší muž na světě

Novinky, rei
Great Falls

Ve věku 114 zemřel v americkém státě Montana nejstarší muž na světě Walter Breuning. Bývalý železniční úředník byl přesvědčen, že za svou dlouhověkost vděčí střídmému stravování, práci a odvaze čelit změnám.

Článek

Breuning loni na podzim agentuře AP prozradil svůj recept na dlouhý a spokojený život: vítejte změnu - každá změna je dobrá, i když je nepříjemná, jezte jen dvě jídla denně - více jíst nepotřebujete, pracujte, jak dlouho to jen jde, a pomáhejte ostatním.

Nejtvrdší jeho lekce zněla: přijměte smrt. „Všichni zemřeme. Někteří lidé se toho bojí. Nikdy nemějte strach ze smrti, protože jste se narodili, abyste umřeli,“ řekl.

Bývalý úředník u železnice Breuning žil od roku 1980 v domově důchodců v Great Falls. Do posledních chvíle se zajímal o současné dění a hlasitě zastával názor, že by USA měly ukončit války v Iráku a Afghánistánu. Sám měl přitom osobní vzpomínky na válku Severu proti Jihu z 60. let předminulého století. Ačkoliv ji osobně nezažil, pamatoval si, jak o ní a zabíjení vojáků jižní Konferederace vykládal jeho děd,

Breuning zemřel ve čtvrtek přirozenou smrtí. Potomky žádné neměl, jeho 35 let trvající manželství s Agnes Twokeyovou bylo bezdětné. Manželka zemřela v roce 1957.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám