Hlavní obsah

Obama vydá knihu pro děti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americkému prezidentovi Baracku Obamovi na podzim vyjde třetí kniha, která je zároveň jeho první určenou dětem. Obama do ní zařadil profily třinácti osobností, jejichž životy a činy mají nejmladší Američany inspirovat.

Článek

Čtyřicetistránková kniha. nazvaná O tobě zpívám: Dopis mým dcerám, vyjde dva týdny po listopadových volbách do obou komor Kongresu. Na přebalu je ilustrace prezidentových dcer Sashi a Malii, jak kráčí po trávníku s rodinným psem Boem.

Obama knihu napsal ještě před loňským nástupem do Bílého domu, čímž splnil podmínky smlouvy s nakladatelem na vydání tří knih. Předchozí tituly Cesta za sny mého otce a Od slibu k činu se staly bestsellery - celkem se prodaly přes čtyři milióny výtisků.

Nová kniha vyjde 2. listopadu v nákladu 500 000 kusů a prezident zisk z prodeje věnuje na dětské vzdělávací programy a válečným veteránům.

Mezi osobnostmi, o nichž v nové knize píše, nechybí první americký prezident George Washington či první baseballová hvězda tmavé pleti Jackie Robinson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám