Hlavní obsah

Propuštěný řidič amerického distributora piva zastřelil osm kolegů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hartford
Aktualizováno

Propuštěný řidič zastřelil v úterý ráno ve vstupní hale svého bývalého zaměstnavatele v americkém státě Connecticut osm lidí. Pak zabil sebe, uvedla AP. Několik dalších lidí bylo postřeleno a skončili v nemocnici. Je mezi nimi i viceprezidentka společnosti Hartford Distributors. Právě u té řidič rozvážel pivo.

Článek

Policejní zdroje uvedly, že mrtvých bylo devět. Byl mezi nimi i vrah, který se zastřelil, uvedl poručík Joe San Antonio z městečka Manchester. Ten původně nebyl schopen říci, kolik oběti si střelba vyžádala ani kolik bylo zraněných. Tak děsivě vypadala hala po střelbě, kde navíc začalo hořet.

Seržantka Sandy Ficarová pak uvedla, že střílel Omar Thornton. Podle Johna Hollise z connecticutských odborů pracoval muž u distribuční společnosti několik let a propuštěn byl z disciplinárních důvodů. Výpověď odmítl převzít.

Thornton začal střílet ve vstupní hale firmy Hartford Distributors kolem osmé ráno, kdy tam bylo 50 až 70 osob, protože se právě střídaly směny. V místnosti pak propukl požár.

Mluvčí nemocnice v Hartfordu uvedl, že do ní byli přepraveni tři lidé, kteří byli postřeleni několika ranami. Jeden z nich později zemřel.

O počtu lidí v hale informoval ředitel oddělení marketingu společnosti Brett Hollander. Rodina Hollanderů firmu, která existuje už 60 let, vlastní. Mezi zraněnými je i jeho sestřenice, která je viceprezidentkou společnosti. Byla zasažena do obličeje a ramena. On sám střelce nijak zvlášť dobře neznal a ani neví, jak dlouho pro Hartford Distributors pracoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám