Hlavní obsah

Nález 45 lidských hlav vyděsil zaměstnance letiště v Little Rocku

Little Rock

Arkansaské úřady vyšetřují bizarní případ. Zaměstnanec Southwest Airlines našel ve středu v nákladu na letišti v Little Rocku tři boxy s 45 lidskými hlavami, uvedl list New York Times. Dodala je společnost JLS, která na to ovšem už nemá licenci. Měly být letecky přepraveny do výzkumné laboratoře Medtronic v texaském Forth Worthu.

Článek

„Asi si umíte představit, že to není něco, co zaměstnanci carga vidí každý den,“ uvedla mluvčí Southwest Whitney Eichingerová.

Mluvčí společnosti Medtronic uvedl, že přeprava kusů lidských těl letadly pro výzkum a výuku je běžnou praxí. Zdůraznila, že při dopravě se dodržují všechny předepsané procedury. Boxy zaslané firmou JLS ale nebyly řádně označeny a zajištěny, takže se aerolinky obrátily na policii.

Koroner Garland Camper požaduje od společnosti JLS, která poskytuje zdravotní výchovu a související služby, dokumentaci k zásilce, kde bude jasně uveden původ každé hlavy. „Chceme se jen ujistit, že tyto kusy nejsou součástí nelegálního obchodu,“ řekl s tím, že po dodání dokumentů bude moci být zásilka odeslána.

Společnost JLS loni přišla o licenci, protože neplatila správně daně a neposkytovala potřebné dokumenty. Koroner se proto obává, že hlavy nebyly získány legálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám