Hlavní obsah

Muslimové chtěli otrávit potraviny pro vojenskou základnu v USA

– Washington
Právo, roš

Pět arabsky mluvících mužů je od Vánoc ve vazbě vyšetřováno kvůli pokusu otrávit zásilku potravin pro jihokarolínskou vojenskou základnu Fort Jackson. Zjistila to televize CBN News, podle níž jde o muslimy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Každý z nich mluví arabsky jako svým prvním jazykem,“ řekl zdroj základny stanici Fox News s tím, že incident byl zjištěn před loňskými Vánoci, tedy více než měsíc poté, co kapitán palestinského původu Nidal Malik Hasan postřílel 13 lidí na základně Fort Hood. [celá zpráva]

Pětice z Jižní Karolíny byla součástí útvaru označeného Lima 09 určeného k výuce překladu z arabštiny. Není známo, zda byli ve stavu armády USA, ani zda jejich podíl na otravě zásilky byl prokázán. Vyšetřování nevede FBI, nýbrž vojenské úřady.

„Tento případ je brán mimořádné vážně. Zatím není žádná věrohodná informace, která by obvinění podpořila,“ připustil vojenský mluvčí Chris Grey, podle něhož ale vyšetřovatelé prověřují jejich napojení na jinou pětici ve Washingtonu, která byla zatčena poté, co hodlala odjet do Pákistánu, aby se připojila k válce proti USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám