Hlavní obsah

Panika u Massachusetts, objevili se tam bílí lidožraví žraloci

Novinky, aš, Boston Globe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Tři žraloci bílí se od čtvrtka objevují u pobřeží amerického státu Massachusetts. Úřady proto varovaly majitele lodí a plavce, kteří navštívili pláže u ostrova Monomoy a na Cape Cod. Jde o jedno z nejsevernějších míst výskytu tohoto dravce světových oceánů, který útočí i na člověka.

Článek

Plavci byli zklamáni, z tří až čtyř set návštěvníků pláže v Chathamu se jich do vody odvážilo jen pár a moc dlouho se tam nezdržovali, uvedl ředitel místní správy parků a rekreačních zařízení Dan Tobin.

Naopak vědci měli radost. Mohli lépe poznat migrační zvyklosti bílých žraloků, kteří jen výjimečně zabloudí k pobřeží Nové Anglie, když tak je přilákají kolonie tuleňů.

První žralok bílý byl spatřen ve čtvrtek, pak vědci zahlédli další dva o hmotnosti 500 kilogramů. Ty se jim podařilo označkovat, místní harpunář Bill Chaprales je zasáhl hned napoprvé, takže jejich pohyb bude sledovat satelit. Je to poprvé, co byl žralok bílý označkován v Atlantiku, navíc na severu svého výskytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám