Hlavní obsah

Únosce jedenáctileté Američanky popírá přiznání a blouzní o víře

Novinky, BBC, aš, Los Angeles Times, Times
San Francisco

Philip Garrido, podezřelý z únosu jedenáctileté Jayne Dugardové, kterou měl věznit 18 let a s níž údajně zplodil dvě děti, popřel, že by se k únosu přiznal. Garrido to uvedl v telefonním rozhovoru z vazební věznice, který poskytl místní televizní stanici KCRA-TV. Odsouzený sexuální násilník také řekl, že narození dcery, kterou měl mít s Dugardovou před patnácti lety, zcela změnilo jeho život.

Článek

V rozhovoru uvedl, že důležité dokumenty, které obsahují klíčové informace o případu, nechal v kanceláři agenta FBI. Odmítl však potvrdit, že by se přiznal k únosu dívky.

„Povím vám příběh toho, co se stalo. Je nepříjemné, že budeme postupovat od konce k počátku, ale můj život to převrátilo naruby,“ řekl stanici KCRA-TV. Není však jasné, zda mluvil o únosu nebo o zjeveních.

Naučil se prý mluvit jazykem andělů

Garrido hlavně mluvil o své víře. Po narození dcery před patnácti lety, kterou zřejmě zplodil s Dugardovou, se obrátil k víře a založil společnost Boží touha. Sekta měla sídlo v jeho domě. Dokonce naznačoval, že chtěl přestat provozovat tiskárnu, plně se věnovat vlastní církvi.

Foto: Reuters

Manželský pár, který je z únosu podezřelý - Nancy a Phillip Garridovi

„To, co mě zaměstnávalo v posledních několika letech, zcela změnilo můj život,“ řekl v rozhovoru. Zjistíte, že nejsilnější příběh přichází od oběti. Počkejte si.“

Garrido tvrdí, že je schopen mluvit přímo s Bohem jazykem andělů. Podle něj s ním mluví pomocí zařízení, které zkonstruoval, přímo Bůh. Na svém blogu Voices Revealed uvedl, že Bůh mu umožnil hovořit jazykem andělů, aby mohl probudit (lidi) v čase spásy celého světa.

Kurátoři nezjistili nic podivného

Podle sousedů pořádal Garrido na své zahradě bohoslužby ve stanu. Ani kurátoři, kteří Garrida navštěvovali pravidelně, protože byl v 70. letech souzen pro únos a znásilnění, takže byl pod dohledem až do konce života, si však nevšimli na jeho domě ničeho podivného. Neodhalili, že na dvoře je další dvůr a tam přístřešek, kde zřejmě byla vězněna Dugartová se svými světlovlasými dcerami, které Garrido občas bral s sebou do města.

Podle policie výpovědi Garridových a Dugardové poskytly jasné důkazy, které vedou k objasnění únosu z roku 1991.

Někteří vyšetřovatelé únosu z roku 1991 však zpochybňují, zda je žena, které Garridovi říkali Allisa, skutečně unesenou dívkou, i když příbuzní mají pocit, že ji poznali. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám