Hlavní obsah

Čecha na Bermudách odsoudili ke 30 letům vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český občan Josef Vlček dostal u soudu na Bermudách třicetiletý trest vězení za pašování heroinu. Informuje o tom bermudský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes 49letého muže zadržela policie 23. září 2017 na letišti L. F. Wadea s 2,9 kilogramu heroinu v ceně 9,5 milionu dolarů (cca 215 milionů korun). Muž tam přicestoval z Londýna.

Celníci v jeho zavazadlech našli schované tři balíčky s drogou. U soudu zaznělo, že to je dosud největší množství, jaké se někdo pokusil na ostrovy dovézt.

Soud zohlednil, že heroin je tvrdá droga a závislosti na ní je velmi těžké se zbavit.

Muž tvrdil, že o drogách nic nevěděl. U soudu se hájil, že myslel, že veze zlato a diamanty z Johannesburgu. Zásilku měl pečlivě schovanou v zavazadle.

Čech popisoval, že se nejdříve v britské metropoli setkal se dvěma muži, kteří mu nabídli, že podpoří jeho uměleckou kariéru, pokud převeze do Londýna z jihoafrického Johannesburgu balíčky se zlatem a diamanty. Souhlasil a po návratu mu byl nabídnut let na Bermudy jako „poděkování”.

Někdo, kdo o sobě prohlašoval, že je člen bermudské vlády, jej pak údajně poprosil, aby na ostrovy dovezl zlato a diamanty. Čech se domníval, že cennosti jsou schované v podšívce zavazadel, aby se předešlo jejich krádeži.

Přiznal, že za akci měl slíbenou finanční odměnu, která ho zlákala.

Bermudské ostrovy jsou zámořským územím Spojeného království a leží v Atlantiku u jihovýchodního pobřeží Spojených států.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám