Hlavní obsah

Mrtví, převrácená auta, v ulicích i metr vody. São Paulo postihly záplavy

Nejméně 12 obětí si vyžádaly záplavy, které v pondělí postihly brazilské São Paulo. Informovala o tom agentura EFE s odvoláním na místní civilní obranu. V některých čtvrtích největšího brazilského města byl v ulicích až metr vody, voda převracela auta a vyvracela z kořenů stromy, které zablokovaly silnice.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Záplavy v São Paulu

Článek

Déšť rozvodnil několik řek v metropolitní oblasti São Paula. Na jihovýchodním předměstí Riberao Pires zemřeli čtyři lidé v troskách zříceného domu, další lidé se utopili v ulicích.

Požárníci zachraňovali ze zaplavených čtvrtí města obyvatele na člunech a vrtulníkem. Silnice na řadě míst zablokovala více než stovka popadaných stromů.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Záplavy v São Paulu. Na snímku hromada nábytku poničeného velkou vodou

Guvernér státu São Paulo Joao Doria vyzval v televizi obyvatele oblasti, aby raději neopouštěli své domovy. Meteorologové očekávají silné deště i v dalších dvou dnech. Od neděle napršelo během 24 hodin skoro 110 milimetrů srážek, což je asi 70 procent množství, které obvykle naprší za celý březen.

Voda zaplavila částečně i areál továrny Mercedes Benz na jižním okraji São Paula v Sao Bernardo do Campo, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní odbory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám