Hlavní obsah

Čtrnáctiletý hoch v Houstonu házel vejce na auta, kvůli smrti řidičky je obviněn z vraždy

Novinky, nčs
Houston

K tragické události došlo v úterý v americkém Houstonu. Teprve čtrnáctiletý mladík usedl za volant a se dvěma kamarády házel vajíčka na projíždějící řidiče. U jednoho z aut však narazili na ozbrojeného řidiče a při následné honičce s ním mladík způsobil dopravní nehodu, při níž zemřela pětačtyřicetiletá žena. Nyní hoch čelí obvinění z vraždy, informoval server NBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skupina tří nezletilých mladíků se rozhodla zpestřit si první letošní den projížďkou terénním automobilem, které si bez dovolení vypůjčili od otce jednoho z nich. Právě z půjčeného vozu házeli vajíčka po projíždějících autech. Zřejmě však nepočítali s tím, že by rozbité vejce na skle mohlo někoho rozzuřit natolik, aby jim hrozil poloautomatickou zbraní a začal je pronásledovat.

 Tragickou nehodu způsobil teprve 14letý řidič.

Přesně to udělal řidič projíždějícího lincolnu. Na záběrech je patrné, jak před řidičem skupina mladíků ujíždí až stokilometrovou rychlostí. Při průjezdu křižovatkou na červenou však v plné rychlosti narazili do automobilu, ve kterém seděla pětačtyřicetiletá žena, jež na místě zahynula. Nezletilý řidič vyváznul se zlomeninou kotníku.

Obětí je matka dvou dětí

Žena byla později identifikována jako Silvia Zavalová a jak uvedl šerif Ed Gonzalez, jednalo se o matku dvou dětí, která zřejmě vyrazila na nákup a na nehodě neměla žádný podíl viny.

 Žena nehodu nepřežila.

„Vždycky nás vychovávala sama a učila nás, abychom byli silní a viděli svět pozitivně,“ uvedla její dvacetiletá dcera Jessica Gasparová.

Mladík, jenž nehodu zavinil, byl podle šerifa vzat do detenčního centra pro mladistvé a čelí obvinění z vraždy. „I když s ním soucítím, musí být za to, co udělal, potrestán,“ dodala dcera oběti.

O trestu zatím není jasno

Muže, jenž trojici chlapců pronásledoval a z místa činu ujel, se již podařilo identifikovat a nyní ho čeká výslech. Zatím mu hrozí obvinění z neposkytnutí pomoci s následkem smrti. Podle vyšetřovatelů s nimi spolupracuje.

Ve státě Texas se za dospělé považují pachatelé od 17 let. O způsobu souzení u osob ve věku od 10 do 17 let však může rozhodnout soud pro mladistvé, který mladíka čeká. Trestní sazba tak zatím nebyla určena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám