Hlavní obsah

Už brzy si budete žít lépe než Němci, ale musíte volit PiS, horoval Kaczyňski

Právo, pm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polsko v životní úrovni zakrátko předběhne bohaté a blahobytné Německo, ale i další země. Má to však jednu podmínku: vládní Právo a spravedlnost (PiS) musí vyhrát volby, jejichž první kolo se uskuteční příští neděli.

Foto: Agencja Gazeta, Reuters

Nejvlivnější polský politik Jaroslaw Kaczyňski

Článek

V sobotu to podle portálu WP Wiadomosci.pl. ve městě Gorlice na jihovýchodě země řekl Jaroslaw Kaczyňski (69), lídr PiS. Kaczyňski tak navázal na tvrzení z předminulého týdne v Rzeszówě v Podkarpatském vojvodství, které patří k nejchudším v Polsku. Tam slíbil, že v případě triumfu PiS ve volbách vybuduje na východě země bohatstvím kvetoucí nové Bavorsko.

„Podobně neuvěřitelnými sliby, že pokud bude mít PiS v rukou nejen centrální, ale také i lokální moc, tak záhy změní Polsko na zemi blahobytu, Kaczyňski v posledních týdnech nešetří,“ upozornil Natemat.pl. „Kaczyňského chvástání jen dokládá, že žije ve zcela odlišné realitě než ostatní Poláci,“ podotkl WP Wiadosmosci.pl.

Reklama

Výběr článků

Načítám