Hlavní obsah

Britská policie zveřejnila záběry divoké jízdy autobusu, při níž zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská policie zveřejnila tři roky staré záběry z bezpečnostních kamer, které zachycují dvoupatrový autobus v anglickém městě Coventry, jenž najel do lidí a následně narazil do jednoho z tamních obchodů. Porotní soud v Birminghamu ve středu konstatoval, že šlo ze strany řidiče o bezohlednou jízdu. Konečný rozsudek by měl padnout nejdříve na konci listopadu, píše Coventry Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Při nekontrolované jízdě autobusu přišli o život dva lidéVideo: West Midlands Police

 
Článek

Na zveřejněných záběrech je vidět, jak dvoupatrový autobus přejíždí přes obrubník, jen o kousek míjí skupinku tří lidí a následně naráží do jednoho z obchodů.

Při dramatickém incidentu, který se stal 3. října roku 2015, zemřela 76letá žena, kterou autobus při jízdě zasáhl, a sedmiletý pasažér. Další dva lidé utrpěli vážná zranění.

Za volantem seděl nyní 80letý řidič autobusu Kailash Chander. Ten po události uvedl, že si spletl brzdový pedál s plynem. Po incidentu byl řidič shledán jako nezpůsobilý k soudnímu řízení, neboť trpí Alzheimerovou chorobou - onemocněním mozku, při němž dochází k postupnému úpadku intelektuálních schopností.

Na Chanderovo počínání za volantem si údajně cestující stěžovali už v minulosti. V době nehody se prý navíc jednalo o třetí týden po sobě, v němž odřídil 75 hodin. Postihům se tak nevyhnou ani jeho zaměstnavatelé, kteří porušili bezpečnostní standardy.

Konečný verdikt v případu padne nejdříve 26. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám