Hlavní obsah

Brazilka zemřela po zvětšení pozadí, plastického chirurga obžalovali z vraždy

V Riu de Janeiru obžalovali tento týden plastického chirurga z vraždy pacientky, která chtěla zvětšit pozadí. Lékař Denis Furtado zákrok provedl ve svém domě, po smrti ženy byl na útěku, ale policie ho v červenci zadržela. Obžaloba uvádí, že použil nepřiměřeně vysokou dávku implantátu.

Foto: Profimedia.cz

Denis Furtado poté, co ho zadržela policie.

Článek

Pacientce, šestačtyřicetileté bankéřce Lilian Calixtové se po operaci udělalo špatně. Furtado ji odvezl do nemocnice, kde se její stav zhoršil. Po několika hodinách žena zemřela. Brazilská média uvedla, že když matku dvou dětí v nemocnici přijali, abnormálně rychle jí bilo srdce.

Furtado byl pak na útěku, ale za čtyři dny ho policie dopadla.

Furtado je jako lékař znám z televize a na svém účtu na Instagramu má asi 650 tisíc příznivců. Podle obžaloby neměl k provozování praxe v Riu povolení.

V případě Calixtové šlo o zvětšení pozadí. Furtado použil 300 mililitrů implantátu označovaného zkratkou PMMA, ačkoli je podle obžaloby „doporučeno používat tuto substanci ve velmi malých dávkách a s omezením“. Na možné problémy s PMMA upozornila také brazilská společnost plastické chirurgie.

Foto: Profimedia.cz

Lilian Calixtová

Obžaloba dále poukazuje na to, že byl zákrok proveden v bytě v provizorních podmínkách, a dále uvádí, že lékař „lákal ženy klamným slibem rychlé a okamžité krásy“.

Při operaci byly lékařova matka, přítelkyně a služebná. Obvinění čeká i Furtadovu matku za to, že pokračovala v lékařské praxi, i když jí vypršela licence. Lékařova přítelkyně byla za podíl na zákroku zatčena.

Furtado se hájil tvrzením, že smrt Calixtové je nešťastná náhoda a že v minulosti takový zákrok provedl v 9000 případech. Operace tohoto druhu jsou v Brazílii legální.

Reklama

Výběr článků

Načítám