Hlavní obsah

Černý víkend pro Chicago: desítky zraněných a na 12 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Nejméně 12 lidí přišlo o život při četných přestřelkách, které se během uplynulého víkendu odehrály v Chicagu. Napsal to dnes deník Chicago Tribune, podle něhož většina těchto ozbrojených střetů jde na vrub různým kriminálním gangům, které třetí největší město Spojených států sužují.

Foto: Profimedia.cz

Vůz chicagské policie

Článek

List mimo jiné spočítal, že v rozmezí pouhých sedmi hodin zasáhly střely 40 lidí, přitom 15 z nich byli teenageři. Policejní činitelé podle webu televizní stanice Fox News dokonce uvedli, že 25 lidí bylo střeleno v neděli během dvou a půl hodiny.

Mezi pátečním večerem a pondělním ránem policie oficiálně napočítala 66 postřelených. Deník Chicago Tribune se dopočítal dokonce 70 postižených, ale dodal, že do celkového počtu zahrnul i údaje ze zón metropolitní oblasti Chicaga, které jsou mimo působnost chicagské policie.

Zločinecké gangy jsou velmi aktivní zejména v západních a jižních čtvrtích tohoto velkoměsta, které leží ve státě Illinois. Jde o velmi chudé obvody se silnou přítomností etnických menšin.

Reklama

Výběr článků

Načítám