Hlavní obsah

Manželé z USA zažalovali svého třicetiletého syna, nechtěl se od nich odstěhovat

Manželský pár z amerického města Camillus v New Yorku se rozhodl zažalovat svého třicetiletého syna Michaela Rotonda, který odmítal opustit jejich rodinný dům. Soud rodičům v úterý vyhověl a jejich synovi nařídil, aby dům do třiceti dnů opustil. Rotondo s rozhodnutím nesouhlasí a má v plánu se odvolat, píše list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Třicátník se ke svým rodičům údajně vrátil před osmi lety, během nichž nepřispíval na chod domácnosti a ani se nepodílel na domácích pracích. S ohledem na to, že nebyl ani výdělečně činný, manželům došla trpělivost a rozhodli se, že syn musí jednou provždy z domu pryč.

Protože na slovní domluvu nereagoval, poslali mu formální dopis, v kterém stálo: „Michaeli, po diskusi s tvou matkou jsme se rozhodli, že musíš okamžitě tento dům opustit. Máš na to 14 dní a už se nebudeš moct vrátit. Uděláme cokoliv, co bude třeba, abychom toto rozhodnutí prosadili.“

Rotondo však výzvu ignoroval, a tak v dalším dopise, který sepsal právník, manželé svému synovi jednoduše oznámili, že má 30 dní na vystěhování a že v opačném případě podniknou příslušné právní kroky.

Přesvědčit ho chtěli i penězi

Když ani to nevedlo k vytouženému cíli, podali synovi v zápalu zoufalosti pomocnou ruku. Poskytli mu 1100 dolarů (asi 25 tisíc korun) na nové bydlení a cenné životní rady do budoucna.

Tvrdohlavý syn se však stěhovat nechtěl, a tak přišel na řadu soud. Ten dal za pravdu rodičům a nařídil mladému muži, aby se do třiceti dnů vystěhoval. Rotondo s rozhodnutím nesouhlasí a chce se odvolat. U soudu se hájil tím, že má právo v domě bydlet ještě dalších šest měsíců.

„Chtěl jsem jen rozumně dlouhou dobu na vyklizení, protože jsem v době, kdy mi chodily výzvy, nebyl připraven se sám o sebe postarat,“ sdělil Rotondo serveru CNN.

Reklama

Výběr článků

Načítám