Hlavní obsah

Australan vytáhl syna z hořícího domu, doběhl pro pomoc a pak se mu zastavilo srdce

Heroický čin stál život sedmasedmdesátiletého Stevena Bettineschiho z australského Gilgeringu ležícího asi 90 kilometrů východně od města Perth. V neděli večer vytáhl z hořícího domu svého syna a následně běžel asi dva kilometry k sousedům, aby zavolali hasiče. Krátce poté ho ale postihl infarkt, na jehož následky zemřel, píše server 9News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Syn Bettineschiho Shannon serveru 9News prozradil, že ho otec popadl a malou dírou ho z hořícího domu protáhl ven, čímž mu zachránil život.

Klíčky od auta i mobilní telefon měl sedmasedmdesátiletý Australan v domě, a tak v naději, že zachrání i dům, musel potmě běžet asi dva kilometry k nejbližším sousedům.

„Zaslechla jsem, jak někdo silně buší na dveře. Bylo to šokující vidět ho v takovém stavu,“ popsala situaci jeho sousedka Annie Budiseliková, která ve vchodu spatřila Bettineschiho zakrváceného a zašpiněného popelem.

Zatímco žena přivolala pohotovostní složky, její manžel zavezl Bettineschiho zpátky k hořícímu domu. Heroického seniora však pravděpodobně vlivem stresu spojeného s vynaloženým úsilím po cestě postihl infarkt, na jehož následky po převozu do nemocnice zemřel.

Škody na domě, který byl kompletně zničen, se odhadují na 300 tisíc australských dolarů (téměř pět miliónů korun). Příčina požáru zůstává stále nejasná, žhářství však policie vyloučila.

Reklama

Výběr článků

Načítám