Hlavní obsah

Maďaři našli v českém kamiónu tři ilegální migranty

Právo, ivi
Röszke

Na srbsko-maďarském hraničním přechodu Röszke objevili v pondělí maďarští policisté tři ilegální migranty, kteří se ukrývali v českém kamiónu. Ani jeden z nich u sebe neměl doklady, tvrdí však, že pocházejí z Afghánistánu a Pákistánu. K osudu řidiče policisté nic nesdělili.

Foto: Police.hu

Dva migranti byli v neděli ukryti v bulharském kamiónu

Článek

O zadržení migrantů informovala maďarská policie na webu police.hu. Trojice se podle nich pokusila hranici překročit ukrytá v českém kamiónu v pondělí ráno deset minut po osmé hodině. „Muži o sobě tvrdili, že jsou z Afghánistánu a Pákistánu, ale neměli u sebe žádné doklady,“ konstatovali.

Podle platného zákona je maďarští policisté doprovodili k hraničnímu zátarasu a vrátili je na území Srbska. To, jak se do kamiónu dostali a zda o nich řidič věděl, není ze zprávy jasné. Neuvádí ani, jak vůči řidiči kamiónu policisté postupovali.

Od pátku do neděle zadržela maďarská policie 52 ilegálních migrantů, většinou u hranic se Srbskem. „V pátek jich bylo 15, v sobotu 22 a v neděli 14. Jeden byl zadržen na hranici s Rumunskem,“ napsala agentura MTI s odvoláním na policejní zdroje.

Za uplynulý týden zadržela maďarská policie celkem 88 ilegálních migrantů a týden předtím 96. Policisté všechny doprovodili ke hraniční bariéře a vrátili je do Srbska.

V čase vrcholící migrační krize v roce 2015 postavilo Maďarsko na hranicích se Srbskem hraniční bariéru. Uprchlíci mohou legálně požádat o azyl pouze ve dvou tranzitních zónách vytvořených přímo na hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám