Hlavní obsah

Autobus s čínskými turisty se v Severní Koreji zřítil z mostu, 36 mrtvých

Aktualizováno

V severokorejské provincii Hwanghe pukto na jihu země havaroval v neděli večer autobus s čínskými turisty. Při nehodě celkem zahynulo 36 lidí, z toho 32 Číňanů a čtyři Severokorejci. Dva čínští turisté jsou v kritickém stavu, potvrdilo čínské ministerstvo zahraničí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu s čínskými turisty v KLDRVideo: AP

 
Článek

Podrobnosti o nehodě nejsou známé. Čínská televize na svém twitterovém účtu napsala, že se autobus zřítil z mostu. Tweet však byl později smazán, podotkla agentura DPA. Autobus mířil z Kesongu do severokorejské metropole Pchjongjangu.

Čínské ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že do KLDR vysílá tým zdravotnických expertů a léky, aby pomohlo při péči o přeživší nehody.

Podle nepotvrzených zpráv mají turisté údajně pocházet z města Šen-jang v severovýchodní Číně.

Číňané tvoří 80 procent všech zahraničních turistů přijíždějících do KLDR, uvádí jihokorejský Korea Maritime Institute. Podle Pekingu navštívilo v roce 2012 Severní Koreu 237 tisíc Číňanů, od roku 2013 Čína tyto údaje nezveřejňuje.

Provincie Hwanghe pukto hraničí s Jižní Koreou a cílem turistů zde bývá město Kesong, které bylo kdysi hlavním městem korejské feudální říše Korjo, podle které posléze vznikl název Korea.

Reklama

Výběr článků

Načítám