Hlavní obsah

Proti opilému českému řidiči kamiónu museli použít slovenští policisté slzný plyn

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slzný plyn použili v pondělí slovenští policisté proti opilému pětatřicetiletému českému řidiči kamiónu, který se zamkl v kabině a odmítal se podrobit kontrole. Při následné dechové zkoušce mu naměřili 2,27 promile alkoholu. O případu informovala policie ve středu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah proti opilému řidičovi (video je bez zvuku)Video: Polícia Slovenskej republiky

 
Článek

Pozornost policistů řidič upoutal ve městě Ružomberok na severu Slovenska. Kamión jezdil nekoordinovaně ze strany na stranu, neměl zapnuté osvětlení a při odbočování nezapnul směrovku.

„Policisté kamión zastavili, ale řidič se zamkl v kabině a nereagoval na opakované výzvy, aby vystoupil z vozidla a předložil doklady. Policisté proto použili donucovací prostředky, obrannou tyčí rozbili okno na dveřích spolujezdce a použili slzný plyn,“ sdělil Novinkám žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Upřesnil, že se případ stal už v pondělí odpoledne. Ve středu policie zveřejnila video ze zásahu.

Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a nyní čelí obvinění z jízdy pod vlivem návykové látky. Hrozí mu dva až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám