Hlavní obsah

Přes 27 stupňů Celsia. V Sydney měli nejteplejší prosincovou noc za 148 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Sydney se v noci na středu potili při druhé nejteplejší noci, jaká byla v zemi kdy zaznamenána, jež byla zároveň nejteplejší prosincovou nocí za 148 let. Rtuť teploměru během ní v největším australském městě neklesla pod 27,1 stupně Celsia a mnozí obyvatelé se ještě dlouho po setmění chladili na místních plážích, napsala agentura AP.

Foto: Jason Reed, Reuters

Horko v Sydney. Město má za sebou jednu z nejteplejších nocí v historii

Článek

Jediná vyšší noční teplota byla v Sydney zaznamenána šestého února 2011, kdy pět miliónů obyvatel zažilo nočních 27,6 stupně Celsia. Záznamy o teplotě se v Sydney uchovávají od roku 1859.

Denní teploty v Sydney mají dnes dosáhnout 38 stupňů Celsia. Průměrná maximální prosincová teplota v tomto městě přitom je 25,2 stupně Celsia, průměrná minimální pak 17,5 stupně Celsia.

Všechny pláže, řeky i bazény v posledních dnech praskají ve švech a elektrárenská společnost Endeavour Energy se musí vypořádat se zvýšeným odběrem kvůli spotřebě elektřiny klimatizacemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám