Hlavní obsah

Žralok zabil u Austrálie potápěčku, už druhý smrtelný útok za týden

Perth

Ohromný žralok v neděli zaútočil na potápěčku u západního pobřeží Austrálie. Žena útok nepřežila. Za poslední týden je to už druhý smrtelný atak tohoto predátora na člověka. V úterý ukousl žralok nohu surfařovi, který po čtyřech dnech na následky zranění zemřel, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři a policie na místě smrtelného útoku, při kterém žralok zabil potápěčkuVideo: AP

 
Článek

Žena se potápěla v doprovodu muže na oblíbeném potápěčském místě nedaleko Perthu, když ji paryba napadla. Útok sledovala trojice mužů ve člunu, kteří přispěchali na pomoc. Díky jejich asistenci se povedlo potápěči dostat se v pořádku do své lodi. Pak vytáhl i napadenou ženu, už bylo ale pozdě.

K útoku došlo zhruba 100 kilometrů od místa, kde byl napaden devětadvacetiletý zkušený surfař Ben Gerring. Ten ležel na prkně a pádloval na moře, aby chytil vlnu, když se z hlubin vynořil velký bílý žralok, překousl mu prkno vpůli a ukousl mu nohu nad kolenem.

Ostatním surfařům se Gerringa povedlo dotáhnout na pláž, odkud ho vrtulník přepravil do nemocnice v Perthu, kde ihned podstoupil operaci. Veškerá snaha lékařů ale na záchranu jeho života nestačila.

Reklama

Výběr článků

Načítám