Hlavní obsah

V chrámu v Thajsku se našly mrtvoly 40 tygřích mláďat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkog

V chrámu v thajské provincii Kánťanaburí západně od Bangkoku našly úřady mrtvoly asi 40 tygřích mláďat. Svatyně se kvůli chovu tygrů stala turistickou atrakcí, je ale podezřelá z nelegálního obchodu se zvířaty či produkty, které z nich pocházejí. Úřady proto živé tygry chrámu odebírají. Zatím bylo na jiná místa převezeno 52 zvířat, 85 teprve na převoz čeká, napsala ve středu agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V budhistickém chrámu v Thajsku našli 40 mrtvol tygřích mláďat. Živé tygry úřady odvážejíVideo: Reuters

 
Článek

Těla mrtvých mláďat byla uložena v mrazáku. "Musela mít pro ně nějakou hodnotu, když se je chrám rozhodl uchovávat," uvedl zástupce generálního ředitele thajského oddělení pro národní parky. V některých asijských zemích, například v Číně, se stále udržuje pověra, že tygří ingredience, zejména prášek z jejich kostí, mají afrodiziakální účinky.

Foto: Handout, Reuters

V chrámu v Kánťanaburí západně od thajské metropole Bangkok úřady nalezly mrtvoly 40 tygčích mláďat.

Mezi zvířecími mrtvolami bylo i tělo chráněného binturonga, což je velká stromová cibetka s dlouhým chápavým ocasem, která žije v korunách stromů deštných pralesů jihovýchodní Asie.

Mniši z chrámu na obvinění a nálezy zvířecích mrtvol zatím nereagovali.

Thajsko je dlouhodobě považováno za centrum ilegálního obchodu s živočichy a rostlinami, včetně slonoviny. Na místních tržištích lze často nalézt exotické ptáky, savce a plazy, z nichž mnozí patří mezi ohrožené druhy, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám