Hlavní obsah

Američanka dostala 100 let za to, že vyřízla cizí ženě z dělohy plod

– Boulder
Novinky, zkr

Soud v americkém Coloradu poslal v pátek na 100 let do vězení šestatřicetiletou Dynel Laneovou. Ta v loňském roce vyřízla neznámé ženě z dělohy nenarozený plod ženského pohlaví. Holčička útok nepřežila, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soud v Coloradu poslal na 100 let do vězení ženu, která jiné vyřízla z dělohy plodVideo: AP

 
Článek

Odsouzená Laneová, která před útokem předstírala těhotenství, nalákala svou oběť k sobě domů na inzerát na prodej mateřského oblečení. Když k ní Michelle Wilkinsová přišla, kuchyňským nožem jí provedla brutální císařský řez a pokusila se ji zabít, popsala soudkyně Maria Berkenkotterová.

Američanka byla obžalována z pokusu o vraždu a z nedovoleného ukončení těhotenství. Z vraždy nenarozené holčičky však nemohla být obviněna, protože se koronerovi nepodařilo prokázat, zda plod po vyjmutí z dělohy žil.

Laneová odmítla vypovídat a jen zamumlala „ne“ na dotaz soudkyně, zda bude mluvit. Během přelíčení ale brečela. Jak bylo u soudu uvedeno, v roce 2002 sama přišla o dítě. Její devatenáctiměsíční syn se tehdy utopil. Vyšetřovatelé tehdy vyhodnotili případ jako nešťastnou náhodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám