Hlavní obsah

Černé skříňky z dubajského letadla jsou silně poškozené

Aktualizováno

Letečtí experti vyšetřující příčiny sobotní havárie letadla společnosti FlyDubai v ruském Rostově na Donu v neděli oznámili, že černé skříňky zajištěné na místě nehody jsou silně poškozené.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehodu letadla zachytil městský kamerový systémVideo: AP

 
Článek

Společnost FlyDubai oznámila, že poskytne rodině každého cestujícího, který přišel při nehodě o život, okamžitou pomoc ve výši 20 000 dolarů (asi 479 000 korun). Pomoc pozůstalým přislíbili také ruský prezident Vladimir Putin a premiér Dmitrij Medveděv.

Foto: Handout, Reuters

Černá skříňka nalezená na místě neštěstí

Boeing 737-800 společnosti FlyDubai letící z Dubaje se v sobotu ráno zřítil za špatné viditelnosti při přistávání na letišti v Rostově na Donu a začal hořet. Nehodu nepřežil žádný z 55 cestujících ani sedmi členů posádky. Definitivně bylo potvrzeno, že tímto spojem cestovalo 44 Rusů, osm Ukrajinců, dva Indové a jeden Uzbek. Společnost uvedla, že stoj řídili zkušení piloti z Kypru a Španělska, pětičlennou posádku tvořili stevardi a letušky ze Španělska, Ruska, Seychel, Kolumbie a Kyrgyzstánu. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE. Záchranáři ohledávají trosky zříceného letadlaVideo: AP

Místopředseda ruského Mezistátního leteckého výboru (MAK) Sergej Zajko v ruské televizi řekl, že obě černé skříňky nalezené na místě nehody byly dopraveny do Moskvy a experti je začali zkoumat. Záznamníky letových dat a komunikace v kokpitu jsou ale podle něj silně poškozeny a není zatím jasné, zda se z nich podaří nějaké údaje získat.

Rostovské letiště zůstává i v neděli zavřené, provoz se na něm obnoví patrně v pondělí ráno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé nosí květiny na letiště v RostověVideo: AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám