Hlavní obsah

Společnost ABH Holdings nepřevezme internetovou banku Zuno

Společnost ABH Holdings (ABHH) nepřevezme internetovou banku Zuno Bank, kterou měla získat od Raiffeisen Bank International (RBI). Oficiální důvody zrušení transakce oznámeny nebyly.

Foto: Profimedia.cz

Článek

RBI chtěla prodat Zuno kvůli snížení složitosti a minimalizaci aktivit, které se v rámci skupiny překrývají. Teď znovu zváží další kroky, mezi něž patří prodej celé banky, její integrace do dalších částí skupiny RBI, nebo částečný prodej.

"Odstoupení ABHH od prodeje nebude mít žádný dopad na klienty v České republice a na Slovensku, jejich vklady zůstávají chráněny podle rakouského zákona o ochraně vkladů. Zuno zůstává samostatná, plně regulovaná banka se sídlem ve Vídni," sdělil mluvčí banky Zuno Vladimír Michna.

On-line banka Zuno zahájila činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. V současnosti má 200 zaměstnanců a 255.000 zákazníků. Celkové vklady činí zhruba 775 miliónů eur (21 miliard Kč) a poskytnuté úvěry 75 miliónů eur.

Zuno měla získat dceřiná firma ABHH

Banku Zuno měla získat společnost Alfa Banking Group, která je dceřinou firmou ABHH. Alfa Banking Group se angažuje v bankovních a finančních službách v Nizozemsku, Británii, Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku a na Kypru.

V prosinci 2014 představovala konsolidovaná aktiva skupiny 47,5 miliardy dolarů. Skupinu Alfa Group ovládají miliardáři Michail Fridman a German Chan. Fridman je podle nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes druhým nejbohatším člověkem v Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám