Hlavní obsah

Těhotná žena zemřela při autonehodě, dítě se podařilo přivést na svět

Novinky, vps

K tragické autonehodě došlo v pátek v tasmánském Hobartu. Při střetu dvou vozů zemřela na místě těhotná řidička, její dítě se ale povedlo později přivést na svět v nemocnici.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Těhotná Australanka zemřela při dopravní nehodě, dítě se povedlo přivést na svět

Článek

K nehodě došlo v centru města zhruba v jednu hodinu v noci, uvedl web australské stanice ABC. Čtyřiadvacetiletá žena, která byla v 32. týdnu těhotenství, zrovna vysadila svého přítele v pekárně, kde pracuje. V autě s ní byl ještě její dvouletý syn.

Žena podle policie zemřela okamžitě, její syn utrpěl menší zranění. V hobartské Královské nemocnici se poté povedlo lékařům přivést na svět její dítě, jež je v péči specialistů.

„Je to tragédie. Tragédie, které se dalo vyhnout,“ uvedl policejní velitel Tasmánie Glenn Frame.

Nehodu zavinil řidič druhého vozu, jemuž je podle australských médií 15 let. Automobil ukradl a vezl v něm tři další náctileté, mezi nimiž byla i 12letá dívka. Všichni byli převezeni do nemocnice se zraněními, která je neohrožovala na životě.

Řidič z místa činu utekl, ale policie ho zanedlouho zadržela. V nemocnici si vyslechl obvinění ze zabití a z krádeže auta. Brzy se objeví před soudem pro mladistvé.

Policie podle místních médií o kradeném voze věděla a pokusila se ho zastavit, ale poté ho dle předpisů nepronásledovala, protože riziko by bylo příliš velké.

Reklama

Výběr článků

Načítám