Hlavní obsah

Druhého pilota ze sestřeleného suchoje zachránili Asadovi vojáci, potvrdil Putin

– Paříž/Moskva • Aktualizováno

Syrští vojáci zachránili jednoho ze dvou pilotů, kteří se v úterý katapultovali po sestřelení svého letadla nad turecko-syrskou hranicí. Ve středu to řekl ruský velvyslanec v Paříži Alexandr Orlov francouzské rozhlasové stanici Europe 1. Informaci následně potvrdil i ruský prezident Vladimir Putin. Druhého pilota zastřelili vzbouřenci ze země, když sestupoval padákem.

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation/Handout, Reuters

Ruský pilot v Sýrii. Ilustrační foto

Článek

Syřané nyní nalezeného pilota vezou na ruskou základnu v Sýrii, prohlásil Orlov.

"Jeden člen posádky byl zraněn palbou při seskoku padákem a na zemi ho islamisté brutálně zabili. Druhému se podařilo uniknout a podle poslední informace jej našli syrští vojáci a měl by být na cestě na ruskou leteckou základnu," prohlásil Orlov.

Záběry mrtvého ruského pilota zveřejnili povstalci z 10. brigády 1. pobřežní divize Syrské svobodné armády. Její příslušníci jsou na videu sroceni nad tělem vojáka a pokřikují: „To je ten ruský pilot! To je ten ruský pilot. Bůh je veliký! Dostali jsme ruského pilota... Všichni mudžáhidové.”

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Je mrtvý, křičí nad tělem sestřeleného pilota syrští rebelovéVideo: Reuters

Ruský letoun sestřelili Turci, protože Rusové údajně nereagovali na varování, že se blíží do tureckého vzdušného prostoru. Rusko tvrdí, že se ruský stroj nad Turecko nedostal.

Foto: Mapy.cz

Místo pádu Su-24

K záchraně pilotů ruská armáda poslala vrtulníky, z nichž jeden byl zasažen palbou ze země a o život přišel další ruský voják. Zbylou posádku sestřeleného vrtulníku se podařilo dostat do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Související články

Turci sestřelili ruský bombardér

Ruský stíhací bombardér Suchoj Su-24 se v úterý zřítil v Sýrii u tureckých hranic, uvedla stanice CCN Türk. Podle ní byl letoun sestřelen, když narušil turecký...

Varovali jsme vás, vzkazují Turci Rusům

Kolem úterního sestřelu ruského Suchoje Su-24 zůstává řada otázek. To největší je, zda ruský letoun skutečně porušil turecký vzdušný prostor, nebo byl...

Výběr článků

Načítám