Hlavní obsah

V Thajsku zatkli podezřelého z bombového útoku, měl u sebe deset pasů

Aktualizováno

Thajská policie pátrající po pachateli nedávného bombového útoku na chrám v Bangkoku zadržela v sobotu muže, který údajně odpovídá vzhledu útočníka sestaveného ze záběrů bezpečnostních kamer, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Muž podezřelý z bombového útoku v Thajsku

Článek

Zatčený je cizinec, řekl v místní televizi policejní mluvčí Pravut Tchavornsiri bez upřesnění národnosti. V bytě podezřelého v severní oblasti thajské metropole objevili policisté materiály využitelné k výrobě náloží, dodal mluvčí.

Foto: Profimedia.cz

Zadržený podezřelý je podle nalezeného pasu Adem Karadag, turecký občan.

Thajský list Kchavosot podle agentury DPA oznámil, že zadrženým je 28letý Turek. Několik místních televizních stanic také podle agentury Reuters odvysílalo záběry tureckého cestovního pasu, který byl údajně nalezen v bytě zatčeného.

Britský Daily Mail a australský Sydney Morning Herald píší, že pas je falešný. V bytě policisté nalezli celkem deset různých cestovních dokumentů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Situace na místě výbuchu těsně po exploziVideo: Reuters

Zadržený "vypadá jako osoba, po které pátráme," citovala mluvčího agentura Reuters. "Našli (policisté) také spoustu materiálu, který může být použit k výrobě bomb."

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Bomba byla podle policie umístěná na motocyklu.

Bombový útok na chrám v centru Bangkoku si 17. srpna vyžádal 20 mrtvých, většinou turistů, a přes 120 zraněných. Útočník nechal v hinduistické svatyni pod širým nebem batoh a odešel; patnáct minut poté se ozvala exploze.

Práci vyšetřovatelů značně zkomplikovala skutečnost, že až tři čtvrtiny bezpečnostních kamer, které mohly atentátníka zachytit, byly rozbité.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám