Hlavní obsah

Berlusconi prodává vilu na Sardinii, kde hostil i Topolánka. Zájem má saúdský princ

Saúdskoarabská královská rodina má zájem o vilu někdejšího italského premiéra Silvia Berlusconiho. List Corriere della Sera napsal, že mediální magnát za ni požaduje 500 miliónů eur (13,5 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Berlusconiho Villa Certosa na Sardinii

Článek

Jde o luxusní komplex staveb, který se nazývá Villa Certosa a rozprostírá se na Sardinii na několika tisících metrů čtverečních. Má 30 místností, amfiteátr, umělou sopku, sedm bazénů, jeskyni, tenisové kurty a stodvacetihektarový park se vzácnými rostlinami.

Vila se nachází na části sardinského pobřeží Costa Smeralda, což je jedna z nejdražších lokalit v Evropě. Právě sem za Berlusconim přijížděli politici jako je Tony Blair, George Bush nebo Vladimir Putin. Tady se také miliardář nechával fotografovat po boku obnažených mladých žen. V roce 2008 strávil český expremiér Mirek Topolánek ve vile soukromou dovolenou. Snímky, na nichž se objevil nahý, poprvé zveřejnil v červnu 2009 španělský deník El País.

Foto: Novinky

Italský list napsal, že osmasedmdesátiletý Berlusconi minulý týden pět hodin provázel svým sídlem následníka saúdskoarabského trůnu prince Muhammada bin Najífa Saúda.

O prodeji se ale spekulovalo už před šesti lety. Tehdy se hovořilo o 450 miliónech eur a za nejnadějnějšího zájemce byl označován vládce emirátu Abú Zabí chalífa bin Zajd Nahaján.

Agentura AFP připomíná, že klan Saúdů má o Evropu zájem. Letos chtěl panovník král Salmán strávit asi měsíc na jihu Francie ve vile ve Vallauris, ale nadměrná bezpečnostní opatření vyvolala ve Francii ostrou kritiku. Po dobu pobytu měla být uzavřena veřejná pláž u vily krále, který přijel s doprovodem tisíce lidí. Panovník nakonec pobyt předčasně ukončil a odjel do Maroka.

Reklama

Výběr článků

Načítám