Hlavní obsah

Číňané mají po tragické nehodě hrůzu z eskalátorů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda, při níž poslední červencovou neděli zemřela třicetiletá žena po výstupu z eskalátorů, přiměla řadu Číňanů k extrémní opatrnosti při cestě po jezdících schodech. Video záběry z několika čínských měst zachycují, jakými leckdy bizarními způsoby se lidé snaží předejít nebezpečí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po nedávné tragédii se Číňané bojí eskalátorůVideo: China-Live, Newsflare.com

 
Článek

V Číně se v posledních dnech staly eskalátory doslova postrachem. Jak stresující je pro místní jejich využití, ukazují záběry natočené ve městech, jako je Peking, Šanghaj, Kuang-čou, Čcheng-tu, Ťing-čou, Wu-chan nebo Š'-ťia-čuang.

Někteří před výstupem z jezdících schodů nejdříve pečlivě prověří poklop, než na něj vstoupí, jiní ho pro jistotu rovnou přeskočí.

Příčinou obav z bezpečnosti zařízení je nedávná tragická nehoda, při níž přišla o život v obchodním centru městě Ťing-čou v provincii Chu-pej mladá žena.

Třicetileté Siang Liou-ťüan jela po nově rekonstruovaných eskalátorech se svým tříletým synem. Jakmile si po výstupu ze schodů stoupla na nepřichycenou podlažní desku, propadla se do útrob eskalátorů. Svého syna stihla zachránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena spadla v čínském nákupním centru do eskalátoruVideo: Reuters

Není to poprvé, co se v Číně přihodilo na eskalátorech neštěstí. Před třemi lety zůstal v pekingském nákupním centru uvězněn v eskalátoru devítiletý chlapec. Na následky těžkých zranění zemřel. O rok dříve zabily jezdící schody v pekingském metru 13letého chlapce, když se rozjely na opačnou stranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám