Hlavní obsah

Pasažér si udělal na palubě čínského letadla táborák

– Peking

Pasažér letadla společnosti Šen-cen se pokusil na palubě o žhářský útok, ale ostatní cestující a posádka mu v tom zabránili. Na palubě bylo 95 cestujících a devítičlenná posádka. Podle čínského úřadu pro civilní letectví se dva lidé zranili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Jde o další z nebezpečných incidentů, které se v poslední době odehrávají v čínských letadlech, napsala agentura AP. Při těch minulých se pasažéři například pokoušeli otevřít nouzový východ nebo zaútočili na členy posádky.

V neděli krátce po půlnoci chtěl jeden z cestujících na lince z Tchaj-čou do Kuang-čou rozdělat na palubě oheň. Na webových stránkách čínských novin byly zveřejněny fotografie ohořelého sedadla a ohněm zčernalých únikových dveří.

Pilot vyslal tísňové volání, na letišti v Kuang-čou byly ke dveřím připevněny skluzové plochy a všichni cestující byli evakuováni. Dva se ale zranili.

Případ a motiv žháře se vyšetřuje, ale podle prvních zpráv jde o bezpečnostní pochybení letiště v Tchaj-čou. V Číně je zakázáno přinést si na palubu jakékoli hořlavé látky nebo zapalovače.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám