Hlavní obsah

Policisté v USA brutálně zmlátili obušky podezřelého, situace to prý vyžadovala

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salinas

Úřady v Kalifornii vyšetřují další případ policejního násilí v USA. Náhodný svědek natočil v pátek muže zákona, jak na ulici ve městě Salinas brutálně zmlátili obušky podezřelého. Podle policejního šéfa byl ale muž pod vlivem drog a ohrožoval svou matku, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté brutálně zbili podezřeléhoVideo: Richard Boxing, Reuters

 
Článek

Projíždějící motorista zachytil okamžik, kdy policisté násilím zpacifikovali osmadvacetiletého Jose Velaska obušky a taserem. „Videozáznam ze zásahu je hrozivý, ale je vytržen z kontextu,” reagoval v úterý šéf policie v Salinas Kelly McMillin.

Těsně před konfrontací s policisty totiž Velasco na veřejnosti napadl svou matku. Snažil se ji strčit do silnice mezi projíždějící auta a pak ji srazil na chodník, uvádí ve svém prohlášení policie.

Kromě toho byl muž pod vlivem metamfetaminu, jak sám přiznal. Byl obviněn z toho, že se pokusil sebrat policistům jejich taser a jednoho ze zdravotníků chtěl kousnout. On sám byl při zásahu zraněn na nohách. V propouštěcí zprávě z nemocnice se ale uvádí, že byl „chemicky střízlivý“.

Jeho případem se bude 8. července zabývat soud. Incident prošetřuje i inspekce, zúčastnění policisté zatím nebyli postaveni mimo službu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám