Hlavní obsah

Devítiletá dívka demonstrativně střílela z kalašnikova, málem zabila kameramana

Novinky, zkr
Saúdská Arábie

Záběry devítileté holčičky ze Saúdské Arábie, která střílí z útočné pušky AK-47, vyvolaly v zemi vlnu nesouhlasu. Lidé začali okamžitě volat po přijetí přísnějších právních kroků proti nezodpovědným rodičům, informoval server listu Gulf News. Dívka ještě k tomu nedokázala zvládnout sílu zbraně a málem zasáhla kameramana.

BEZ KOMENTÁŘE: Malá Arabka střílela z AK-47

 
Článek

Ve třísekundovém klipu zveřejněném ve středu je zachycena drobná dívenka, jak křičí, že je dcera Násirova, a pak střílí do vzduchu z automatické zbraně, pod náporem tlaku při výstřelu nad ní však ztratí kontrolu. Jedná se už o druhé podobné video v tomto týdnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Jsme tvoji vojáci, králi Salmáne, křičí dívka a střílí z kalašnikova

V pondělí se na internetu objevil klip rovněž s malou školačkou, která také střílí do vzduchu z kalašnikova a řve: „Jsme tvoji vojáci, králi Salmáne!“

Oba záznamy vznikly na podporu právě probíhajícího vojenského zásahu Saúdské Arábie a spojenců v Jemenu. Od 26. března, kdy začaly koaliční nálety na tamní rebelující šíity, má konflikt přes 540 mrtvých a zhruba 2000 raněných.

Přesto, že se našli i ti, kteří dívkám vyjádřili podporu, většina reakcí je negativních. „Je to skandální, zajímalo by mě, co se to děje. Takové malé děti nemohou zacházet se zbraněmi. Jsou nebezpečím pro sebe samotné i pro lidi okolo. Rodiče by měli skončit ve vězení,“ cituje server jeden z komentářů.

Saúdské úřady už uložily policii, aby kontrolovala používání střelných zbraní v souladu s právními předpisy. Za jejich porušení hrozí přísné tresty.

Reklama

Výběr článků

Načítám