Hlavní obsah

Ambasádě USA v Rijádu vyhrožují, je proto zavřená

Americké velvyslanectví a konzuláty v Saúdské Arábii nebudou v neděli a v pondělí poskytovat své služby kvůli zvýšeným bezpečnostním rizikům. Podle agentury Reuters to v sobotu oznámilo americké velvyslanectví v Rijádu. Povaha hrozby nebyla upřesněna.

Foto: Reuters

Saúdskoarabský Rijád

Článek

V prohlášení na svých webových stránkách ambasáda uvedla, že dostupné nebudou služby v Rijádu, Džiddě a Zahránu. Velvyslanectví rovněž vyzvalo americké občany, aby při cestách po Saúdské Arábii dbali mimořádné opatrnosti.

Ambasáda USA v Rijádu již v pátek večer na internetu varovala západní dělníky pracující v ropných zařízeních v Saúdské Arábii před rizikem útoků či únosů ze strany teroristických skupin.

Americká mise prý „má informace, že jedinci spojení s teroristickou organizací by si mohli při útocích či únosech vzít za terč západní ropné dělníky, možná včetně amerických občanů pracujících pro ropné společnosti ve Východní oblasti”.

Saúdská Arábie se účastní leteckých útoků, které koalice pod vedením Spojených států provádí proti radikálům ze skupiny Islámský stát v Sýrii. Existují obavy, že by islamisté mohli v odvetě v Saúdské Arábii udeřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám