Hlavní obsah

Čínskou provincii S'-čchuan probudilo dvoje zemětřesení

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě zemětřesení postihla na samém začátku víkendu oblast Čchang-ning na jihozápadě Číny v provincii S'-čchuan. Celkem 51 rodin bylo evakuováno, v epicentru se jich však nacházelo přes tisíc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínské provincii S'-čchuan proběhla v sobotu ráno dvě zemětřesení Video: Reuters

 
Článek

Porouchané elektrické vedení a poškození 3698 domů způsobila dvě zemětřesení, která postihla čínskou oblast Čchang-ning. Neštěstí si nevyžádalo žádné oběti na životech. Přes 50 rodin bylo z poničených domovů evakuováno do bezpečí, událost se však dotkla celkem 1055 rodin z epicentra zemětřesení.

První otřesy přišly v pět hodin ráno tamního času a dosáhly 4,5 stupně Richterovy škály. Druhé zemětřesení, o síle 3,3 stupně, začalo o necelé čtyři hodiny později.

„Bylo to, jako by se dům vznesl, a pak spadl zpátky na zem. Potom jsme slyšeli rachotit střešní tašky. Křičeli jsme hrůzou, ještě než jsme vyběhli z postele,“ citovala agentura Reuters jednoho s těch, kterých se zemětřesení dotklo.

Úřady na zemětřesením zasažená místa poslaly odborníky, aby zkontrolovali bezpečnost či případné skryté hrozby v poškozených domech. Deky a balené vody pro stovky lidí, kteří museli dočasně opustit své domovy, dorazily jen několik hodin po evakuaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám