Hlavní obsah

Fretky napadly miminko, ukously mu kus obličeje

– Darby Borough
Novinky, zkr

Tři fretky zaútočily na měsíční holčičku. Šelmy uprchly ze svého chatrného příbytku a ukously dítěti, které nechali rodiče bez dozoru v autosedačce na zemi, kus obličeje, uvedl server listu The Philadelphia Inquirer.

My jsme nic neudělali, můžou za to zvířata, prohlásil otec napadené holčičkyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Matka holčičky Jessica Benalesová nechala svou dceru v obývacím pokoji a šla za svým partnerem a otcem dítěte Burnie Fraimem, který spal v horním patře domu. Zvířata mezitím unikla ze své síťové klece.

„Fretky ukously kojenci nos, horní ret a kus tváře. Neumíte si představit, jak to dítě vypadalo. Moji muži nemohli minulou noc spát,“ popsal Robert Smythe, šéf policie v Darby Borough. Podle něj holčička přišla o 15 až 20 procent obličeje.

Není jasné, za jak dlouho rodiče své dceři přiběhli na pomoc. „Myslíte si, že by o takový kus masa dítě přišlo jen za dobu, než sejdete dolů? Jak dlouho vám trvá, než seběhnete po schodech,“ citoval Smythe server. Po příjezdu policie byla holčička stále ve své autosedačce.

Dítě bylo převezeno do nemocnice, kde se podrobilo operaci, další ho čekají. Momentálně leží na jednotce intenzivní péče ve stabilizovaném stavu. Oba rodiče už byli obviněni a šelmy utraceny.

Rodina měla celkem pět dětí, kromě fretek s nimi žilo i šest koček, dvě želvy a dva agresivní psi, kterých se rodiče před nedávnem zbavili. V domácnosti policisté našli jídlo pro zvířata, ale skoro žádné pro děti. Už před tragédií se o rodinu zajímaly sociální úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám