Hlavní obsah

Britové zadrželi 25letou dívku podezřelou z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská protiteroristická jednotka ve středu na londýnském letišti Luton zadržela 25letou ženu podezřelou z plánování teroristického činu „v souvislosti se Sýrií”. Informoval o tom zpravodajský web BBC.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

Britská policie se obává vlastních občanů, kteří mají blízko k islámu.

Článek

Žena původem ze severního Londýna přicestovala do Anglie z Istanbulu. Londýn se obává možného teroristického útoku, který by mohli spáchat po svém návratu britští občané, kteří se připojili k organizaci Islámský stát (IS).

Radikální islamisté ovládají rozsáhlé oblasti v Iráku a Sýrii, na kterých v létě vyhlásili chalífát. Podle údajů britské vlády v jejich řadách bojuje asi 500 občanů ostrovního království.

V srpnu Londýn poprvé od roku 2011 zvýšil stupeň ohrožení země na druhý nejvyšší. Vláda premiéra Davida Camerona v listopadu předložila parlamentu nový balíček protiteroristických opatření, podle kterých by úřady mohly zamezit návratu občanů podezřelých z terorismu do země nebo zabavovat jejich pasy až na 30 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám