Hlavní obsah

Zoufalý podnikatel chtěl spáchat atentát v sídle španělské vládní strany

Madrid

Španělská policie zadržela v pátek muže, který svým autem, v němž byly plynové lahve, najel do sídla vládní Lidové strany (PP) premiéra Mariana Rajoye. Lahve neexplodovaly a při incidentu nebyl nikdo zraněn, uvedla agentura Reuters s odvoláním na policii v Madridu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do sídla španělské strany najel muž s autem s plynovými lahvemiVideo: Reuters

 
Článek

Auto řídil podle vládního mluvčího španělský podnikatel, který přišel o veškerý svůj majetek. 37letý muž prý vinil ze svých problémů vládu premiéra Mariana Rajoye.

„V autě byly dvě propanbutanové lahve a výbušné zařízení,“ citovala agentura AP mluvčího madridské policie. Okolí budovy bylo uzavřeno a na místě zasahovaly desítky policistů a pyrotechniků.

Řidiče policisté zadrželi. Sousedé z města Teruel na severovýchodě Španělska, kde muž bydlel, uvedli, že byl delší dobu nezaměstnaný a měl psychické problémy.

Španělská ekonomika se loni vymanila z více než dvouleté recese. Vláda koncem září zlepšila odhad letošního hospodářského růstu na 1,3 procenta z dříve předpokládaných 1,2 procenta. Země se ale nadále potýká s vysokou nezaměstnaností.

Reklama

Výběr článků

Načítám