Hlavní obsah

Sesuv půdy vykolejil kanadský vlak, lokomotiva skončila v řece

Novinky, zkr
Quebec

V kanadském Quebeku ve čtvrtek vykolejil nákladní vlak těžařské společnosti Rio Tinto Iron Ore. Soupravu zřejmě smetl sesuv půdy a lokomotiva sjela ze srázu do řeky. Strojvedoucí, který byl jediným člověkem ve vlaku, se pohřešuje, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Quebeku vykolejil vlak, strojvůdce se pohřešujeVideo: TVA, Reuters

 
Článek

Souprava vezla prázdné vagóny z přístaviště v Sept-Iles. Sesuv půdy jich podle prohlášení společnosti smetl ze srázu osm. Z lokomotivy, ve které bylo 17 tisíc litrů nafty, část paliva unikla do řeky St. Lawrence. „Pracujeme nyní na tom, abychom minimalizovali dopad nehody na řece,“ uvedl zástupce quebeckého ministerstva životního prostředí Frédéric Fournier.

Provoz na trati byl okamžitě přerušen. „Provedeme vlastní vyšetřování, abychom zjistili příčinu nehody. V tuto chvíli ale zůstává prioritou najít našeho zaměstnance,“ prohlásila mluvčí těžařů Claudine Gagnonová.

Železniční trať spojuje důl, ve kterém se těží železná ruda, s přístavními zařízeními. Dvakrát týdně je využívána i pro přepravu lidí. Příští osobní vlak by měl podle jízdního řádu vyjet v pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám