Hlavní obsah

Herečka Angelina Jolie nevylučuje vstup do politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americká herečka Angelina Jolie, která se léta angažuje v humanitární činnosti, nevyloučila svůj případný vstup do politiky. Z rozhovoru, který herečka poskytla americkému časopisu Vanity Fair, ovšem vyplývá, že nyní o tom neuvažuje.

Foto: Fred Prouser, Reuters

Angelina Jolie

Článek

„Nevylučuji to,“ odpověděla devětatřicetiletá hvězda na otázku, zda by někdy mohla usilovat o post v politice, diplomacii či veřejných službách. Pochybuje ale o tom, že by zvolením či jmenováním do nějaké takové funkce byla užitečnější, než je nyní.

Její úvahy o možném vstupu do politiky vyvolaly komentáře na sociálních sítích. „Prezidentka Jolie. To zní dobře, ne?“ uvedl například americký časopis People píšící o celebritách.

Jolie se léta angažuje v humanitární pomoci a od roku 2012 je zvláštní vyslankyní Vysokého komisariátu OSN pro uprchlíky, pro který již vykonala více než 40 misí v různých částech světa. Loni za to obdržela čestného Oscara. Ocenění uděluje americká Akademie filmových věd a umění za nějakou mimořádnou činnost.

Loni také pomohla prosadit v Radě bezpečnosti OSN rezoluci vyzývající k okamžitému ukončení sexuálního násilí při ozbrojených konfliktech.

Reklama

Související témata:

Související články

Angelina Jolie získala šlechtický titul

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie byla v pátek v Londýně oficiálně uvedena do šlechtického stavu. Britská královna Alžběta II. udělila oscarové herečce...

Výběr článků

Načítám